Bezoekersvraag

Kennisbank

Supplement tegen diarree en buikkramp


Door bezoeker Lierop op 21-02-2011

Mijn paard heeft diaree en buikkrampen gehad en waarschijnlijk is dit gekomen door hooi wat teveel schimmels bevatte. Ze heeft antibiotica gekregen en dit is nu een paar dagen geleden. Wat kan ik mijn paard nu het beste geven aan voer en evt een opkikker om hem op te laten knappen? Mijn paard is een Tinker en staat dag en nacht buiten (kan wel binnen). Ik rijd alleen recreatief 1 tot 2 maal per week.
Antwoord:

Een verstoring in het maagdarmkanaal kan veel invloed hebben op de spijsvertering. Dit kan zich uiten in slappe mest of langdurige diarree. Antibiotica zorgt voor het doden van de onjuiste bacteriën, maar kan ook invloed hebben op de goede bacteriën in de darmen. Daarom raakt de samenstelling van de micro organismen in het darmkanaal ook verstoord.

Deze verstoring zal heel langzaam herstellen en heeft tijd nodig. Er zijn diverse supplementen verkrijgbaar die herstel ondersteunen bij anti-biotica gebruik. Ook bestaan er diverse probiotica supplementen die de spijsvertering kunnen herstellen.  

Naast het geven van een supplement heeft het herstel tijd nodig en is extra aandacht voor het ruwvoerrantsoen gewenst. Geef een zo stabiel mogelijk rantsoen met een goede, constante kwaliteit ruwvoer. Probeer zo min mogelijk te wisselen in het krachtvoer. De spijsvertering is gebaat bij een constant rantsoen met zo min mogelijk wisselingen. Verder kunnen prebiotica, gist helpen om de spijsvertering te herstellen.

Lees meer:
Slechte spijsvertering/diarree

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam