Bezoekersvraag

Kennisbank

Hoe kan ik het beste wisselen van supplement?


Door bezoeker Koning op 13-01-2018

Voor mijn paard wil ik overstappen van voedingssupplement Pavo muscle care naar Naf M power/M fit, hoe kan ik dit het beste aanpakken?
Antwoord:

Het is belangrijk om wisselingen in het rantsoen langzaam door te voeren om problemen in de stofwisseling bij paarden te voorkomen. Dit geldt met name voor onderdelen van het rantsoen die een aanzienlijk deel van het rantsoen vormen, zoals hooi, kuilgras, gras en krachtvoer, omdat hier meerdere kilo's per dag van worden gevoerd. De darmflora van een paard moet dan wennen aan de nieuwe samenstelling van het rantsoen.

Van een supplement worden hele kleine hoeveelheden gevoerd en heeft daarom minder invloed op de samenstelling van de darmflora. Het overschakelen van het ene supplement naar het andere kan daarom redelijk snel verlopen. Het is niet schadelijk om de ene dag het ene supplement op te maken en de volgende dag met een ander supplement te starten. Lees het etiket voor de verpakking voor de juiste dosering en of een opbouw dosering nodig is. Dit kan per supplement erg verschillen.

Lees meer:
Basistips voor goed voeren
Mest pH en bacterieflora tijdens voerveranderingen

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam