Bezoekersvraag

Kennisbank

Esparcette voeren gezond, hoeveel en hoe lang?


Door bezoeker Kunst op 19-10-2017

Is esparcette gezond voor paarden en hoeveel mag je er max. van voeren? Ik heb gelezen dat tannine in esparcette zorgt voor een wormafdrijvende werking. Maar dan wordt ook weer gewaarschuwd dat eikels eten voor paarden gevaarlijke is omdat er in eikels tannine zit. Is dit dezelfde tannine? Mag esparcette ook langdurig gevoerd worden? Met vriendelijke groet, Patricia
Antwoord:

Esparcette is een vlinderbloemige die rijk is aan eiwit. Esparcette wordt geadviseerd voor een gezonde darmflora. Voor deze toepassing kunnen ook alternatieve producten zoals goed hooi, hooibrok of zemelen gebruikt worden. Daarnaast is luzerne is ook erg goed voor de darmflora.

Tannine is alleen in grote hoeveelheden giftig, en er zijn heel veel verschillende soorten tannines. Esparcette bevat in ieder geval maar een klein beetje looizuur, waardoor dit niet giftig is voor paarden.

Aangezien Esparcette inmiddels van verschillende merken wordt aangeboden adviseren wij om de gebruiksaanwijzing te raadplegen voor het advies omtrent hoeveelheid en langdurig voeren.

Bekijk de verschillende merken in de database van VoerVergelijk.nl

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam