Bezoekersvraag

Kennisbank

Hoeveel ruwvoer en krachtvoer bij 24/7 weidegang?


Door bezoeker van der Hoeven op 12-07-2017

Ik en mijn vader willen graag een paar paarden op een weiland, met stal en rijbak neerzetten. We zijn hier nu over aan het informeren. Als een paard 27/7 in zijn stal en op het weiland kan staan zou er dan nog ruwvoer gegeven moeten worden, en is 1 keer krachtvoer op een dag dan goed en voldoende?
Antwoord:

Of een paard extra ruwvoer nodig heeft naast 24/7 weidegang hangt van de hoeveelheid en kwaliteit van het gras. Als het een grote weide is met voldoende gras (zonder teveel onkruid), dan kan dit ruimschoots in de behoefte van een paard voorzien en is extra ruwvoer niet nodig. Als de weide kort afgegraasd is of het gras in het najaar vrijwel niet meer groeit, dan is ruwvoer bijvoeren wel nodig.

De hoeveelheid en frequentie van het krachtvoer is afhankelijk van de prestaties die het paard moet leveren. Als een paard zwaar wordt getraind dan is meer krachtvoer nodig, wat je beter over meerdere porties kunt verdelen (niet meer dan 1,5 kg per portie), dan wanneer jouw paard recreatief bereden wordt. Het belangrijkste is om geen grote porties krachtvoer te geven, maar als een paard de hele dag in de weide kan grazen, dan is het niet nodig om meerdere malen per dag krachtvoer te voeren.

Lees meer:
Rantsoen aanpassen in het voorjaar
Basistips paarden voeren

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam