Bezoekersvraag

Kennisbank

Oud paard met diarree in de winter?


Door bezoeker Haans op 06-11-2016

Mijn paard is 31 jaar oud en heeft een flink temperament, voelt zich soms nog een veulentje. Hij heeft een goed gebit maar wel last van diarree. Hij staat iedere dag tussen de 7 en 9 uur in de wei. In de winter valt hij sterk af en in de zomer komt hij weer aan, dan is zijn diarree ook aanzienlijk beter. In de winter heb ik seniores priores geprobeerd maar dat vindt hij niet meer lekker. Nu de winter er weer aan komt, wil ik hem graag weer helpen met het juiste rantsoen. Wat kan ik hem het beste voeren?
Antwoord:

Aangezien het gebit van jouw paard nog in orde is, dan kun je het beste zoveel mogelijk ruwvoer van goede kwaliteit geven. Dit helpt om hem op gewicht te houden en vezelrijke producten zijn ook goed tegen diarree. Je zou ook luzerne kunnen proberen, dit is zeer rijk aan vezels en helpt jouw oude paard op gewicht te houden in de winter.

Er zijn diverse complete voeders voor senioren en krachtvoer dat speciaal is afgestemd voor het oudere paard. Dit zou je kunnen geven naast het hooi en de luzerne.

Lees meer:
Diarree bij paarden

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (2)Haans
13-11-2016 13:41
Hartelijk dank voor uw antwoord. Zijn er vitamines of is er krachtvoer die ik in het rantsoen erbij kan voegen? Mijn paard krijgt veel ruwvoer, meer zou hij niet op kunnen.'

Bedankt alvast.

VoerVergelijk.nl
16-11-2016 12:51
Zoals in de tekst aangegeven zou je kunnen kiezen voor krachtvoer voor senioren: http://www.voervergelijk.nl/voer/rubrieken/2/109/tags/seniorenmuesli. Als je alleen vitaminen en mineralen wilt voeren dan kun je het beste kiezen voor een vitamine/mineralenvoer: http://www.voervergelijk.nl/voer/rubrieken/101/107/tags/vitaminemineraalvoer

Veel succes!
Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam