Bezoekersvraag

Kennisbank

Zijn walnotenbomen giftig voor paarden?


Door bezoeker Medema op 04-10-2016

Wat weten jullie van walnotenbomen? Kan je een paard in een boomgaard zetten met o.a. walnoten - appelbomen enz? Wat is jullie advies? Ik zie veel tegenstrijdige verhalen op internet.
Antwoord:

De zwarte walnootboom (Juglans nigra) is giftig voor paarden. Zaagsel of houtkrullen afkomstig van zwarte walnootbomen zijn een gevaar voor paarden en kan leiden tot symptomen van hoefbevangenheid en koliek. Vergiftiging treedt niet alleen op door het eten van het zaagsel, maar kan ook ontstaan als paarden dit als bodembedekking hebben.

Onderzoekers stellen dat dit ontstaat doordat de giftige stof in walnootbomen zaagsel wordt opgenomen door de huid waardoor de bloedtoevoer naar de hoef veranderd en hierdoor hoefbevangenheid kan optreden.

De gewone walnoot (Juglans regia) bevat minder Juglon en is daardoor minder gevaarlijk dan de zwarte walnoot (Juglans nigra) en vormen een minder groot risico voor paarden.
 
Lees meer:
Giftige planten

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (2)Marian Kea
24-04-2019 15:53
een walnotenboom bestaat uit diverse onderdelen: blaadjes takjes bloesem schil vd walnoot de walnoot de staartjes. Nu mijn vraag door de flinke wind zijn de staartjes er afgewaaid van de walnotenboom daaronder staan paarden...zijn die staartjes giftig voor de paarden?

VoerVergelijk.nl
01-05-2019 21:28
Alle onderdelen van de zwarte walnootboom zijn giftig voor paarden, zoals de bast, noten, bladeren, wortels etc.
Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam