Bezoekersvraag

Kennisbank

Twenter shetlanders met dikke buik?


Door bezoeker powter op 12-09-2016

Twee twenter shetlanders een hengst en een merrie, houden dikke buik ook al zijn ze net ontwormd en ze staan schaal met ruim voldoende hooi. Dit om zandkoliek te voorkomen krijgen ze grote hooinet vol lang hooi, meestal is dat ook wel op soms zit er nog beetje in. Ze doen nog niks beetje poetsen en soms wandelen, is dat normaal??? Die dikke buiken zijn niet hard wel vol.
Antwoord:

Allereerst is het goed om te beoordelen hoe de algemene conditie van de pony's is. Een omvang van de buik is niet geschikt als enige indicator voor de conditie. Door middel van de Body Condition Score en Cresty Neck Score kun je beoordelen of de pony's te dik zijn.

Als de pony's te zwaar zijn dan zou je het hooi kunnen laten analyseren, zodat je weet wat de voedingswaarde is. Wellicht bevat het hooi toch veel calorieën. Zorg er daarnaast voor dat de pony's wel voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Niet elke partij hooi voorziet volledig in de behoeften.

Als een pony weinig beweegt dan worden de buikspieren niet getraind, waardoor een bollere buik kan ontstaan. Door de pony's regelmatig beweging te geven zou dit kunnen verbeteren.

Lees meer:
Dikke paarden


 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam