Bezoekersvraag

Kennisbank

Mierenzuur voor conserveren graszaadhooi?


Door bezoeker Mijs op 09-08-2016

De eigenaar van de pensionstal waar mijn paard staat, heeft het graszaadhooi met mierenzuur laten impregneren (conservering tegen oa schimmels zei hij). Ik weet dat het bij graskuilen voor koeien ook gebruikt wordt. Maar is dit ook verstandig bij paarden? Ik kan er op internet niets over vinden. Straks in de stalperiode krijgen ze alleen 's avonds graszaadhooi, de rest van de dag weidehooi.
Antwoord:

Mierenzuur (E236) is in oplossing verkrijgbaar en wordt ook in diverse paardenvoeders gebruikt als conserveringsmiddel of zuurteregelaar, maar ook in voedermiddelen voor menselijke consumptie. Mierenzuur is een natuurlijk middel wat voorkomt in dieren en planten, zoals bijvoorbeeld bijen en brandnetel.

Mierenzuur is gevaarlijk voor de huid, omdat brandwonden kan veroorzaken.

Mierenzuur wordt regelmatig gebruikt voor het conserveren van bijvoorbeeld graszaadhooi en luzerne, meestal in de rundveehouderij.

Mierenzuur is niet schadelijk voor paarden, maar er bestaat wel een mogelijkheid dat sommige paarden hier gevoelig op kunnen reageren, bijvoorbeeld door middel van diaree. Net als dat sommige paarden gevoelig reageren op kuilgras. 

 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam