Bezoekersvraag

Kennisbank

Haver voor extra pit tijdens de wedstrijd?


Door bezoeker gouwenberg op 08-08-2016

Onze D pony waar mijn dochter nu op rijdt in de L1 dressuur krijgt vaak op het protocol, meer activiteit. Ik weet dat dit rijtechnisch opgelost kan worden als mijn dochter hem wat meer gaat rijden, ze is nog maar 9 jaar oud. Maar nu wil ik ook kijken hoe ik dit voor een wedstrijd met wat voer kan oplossen. De pony krijgt nu, 2 x per dag : handje condition biks, halve schep muesli, hand lucerne, verder staat hij 9 uur gemiddeld op het grasland en krijgt in de ochtend een beetje hooi en avonds meer zodat ze de nacht kunnen doorkomen in een hooizak met kleine gaatjes. Nu groeit deze pony snel dus vandaar dat ik niet veel biks geef. Pony loopt 5 x per week. Is het mogelijk om voor een wedstrijd wat (geplette)?? haver te voeren zodat hij meer energie gaat krijgen in de proef?
Antwoord:

Extra activiteit bij een pony kan inderdaad op diverse manieren bereikt worden. Dit is namelijk afhankelijk van het temperament van de pony en de rijtechnische vaardigheden van de ruiter. Voeding kan ondersteunend werken, maar succes is niet verzekerd.

Haver heeft op veel paarden een heetmakend effect, waardoor het zinvol kan zijn om voor de wedstrijd een beetje haver bij te voeren. Je zou 1 á 2 dagen voor de wedstrijd kunnen beginnen met ca. 0,5 kg geplette haver bij te voeren. Geplette haver is gemakkelijker verteerbaar dan hele haver.

Lees meer over voeren voor extra energie

Lees meer:
Het geheim van haver

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam