Bezoekersvraag

Kennisbank

Ook nog krachtvoer na het rijden, bij 24/7 weidegang?


Door bezoeker Schravenhoff op 23-05-2016

Mijn paard staat sinds 2 weken nu dag en nacht buiten. Op stal kregen ze 2x p/d ruwvoer en 2 x p/d 1.5 kilo krachtvoer. Nu hij op het land staat rij ik hem niet dagelijks, meestal om de dag. Is het verstandig om hem dan na gedane arbeid ook nog krachtvoer te geven? Er staat nu niet zo heel veel gras op het land, maar ze worden zodra er te weinig staat wel weer verweid naar een ander gedeelte.
Antwoord:

Als een paard 24/7 weidegang krijgt, dan zou de basisbehoefte gedekt kunnen worden door middel van het gras. Of een aanvulling van krachtvoer nodig is, hangt af van de weide (grasmengsel, lengte en bemesting) en intensiteit van de arbeid. Als het paard veel zweet en redelijk hard werkt, dan kan een aanvulling van krachtvoer gewenst zijn. Je zou de hoeveelheid wel kunnen verminderen ten opzichte van de stalperiode, bijvoorbeeld totaal 1,5 kg per dag.

Als jouw paard snel last heeft van overgewicht, dan zou het verstandiger zijn om een vitamine/mineralenbrok te geven in plaats van krachtvoer. Dit voer is geconcentreerder en vult alleen vitaminen en mineralen aan, zodat je zeker weet dat je paard niets tekort komt. Door middel van het gras krijgt het paard al voldoende energie en eiwit binnen.

Wat betreft het tijdstip is het voeren van krachtvoer na het rijden geen probleem. Hierdoor vul je eventuele verliezen weer aan.

Lees meer:
Grasrantsoen

 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam