Bezoekersvraag

Kennisbank

Waarom valt mijn paard niet af?


Door bezoeker Tijsterman op 03-05-2016

Ik heb een vraag over mijn paard. Mijn merrie van net 18 is te zwaar. Wegens omstandigheden, artrose, kan zij niet meer echt gereden worden. Ik doe met regelmaat een drafje en wij stappen elke dag minimaal een uur dus zo komt zij toch aan haar beweging zou je zeggen. Helaas blijft ze maar aan komen en gaat hier niets vanaf, en nu staat ze nog niet eens op het weiland. Ze krijgt 4x per dag hooi, normale porties dus niet overdreven veel. Ik geef haar per dag 1/2 kg Cavalor tradition mix. Koekjes of iets dergelijks krijgt ze bijna niet. Over het algemeen geef ik als beloning 1 biksje van basisbrok per keer voor het idee. Ik begrijp dat het met deze lichte arbeid langer duurt maar gezien wat ze krijgt en dat wij toch elke dag minimaal een uur aan het bewegen zijn vraag ik me af hoe het komt dat ze toch niet afvalt.. kunnen jullie me misschien advies geven?
Antwoord:

Om jouw paard te laten afvallen is het erg goed dat ze niet in het gras staat en dat je haar toch regelmatig laat bewegen.

In jouw geval zou je nog kritisch naar het hooi kunnen kijken. Het is heel belangrijk dat je voldoende hooi geeft, maar dan kun je het beste grof/langstengelig hooi voeren, bijvoorbeeld graszaadhooi of desnoods stro bijvoeren. Dit zorgt voor buikvulling en een gezonde darmflora, maar dit is caloriearm.

Afvallen kost altijd erg veel tijd, dus geduld is een schone zaak. Geef zo min mogelijk extra's en laat jouw paard zoveel mogelijk bewegen. Het beste is om haar wel vrije uitloop te geven gedurende de dag, bijvoorbeeld in een paddock met hooi.

Lees meer:
Dikke paarden

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam