Bezoekersvraag

Kennisbank

Spieropbouw ondersteunen bij opbouw training


Door bezoeker van den Berg op 01-05-2016

Mijn paard heeft deze winter weinig gelopen en ik ben nu bezig om de training weer op te bouwen. Momenteel heeft mijn paard weinig spieren. Hoe kan ik de spieropbouw ondersteunen met voeding?
Antwoord:

Een goede opbouw van de training gaat gepaard met een trainingschema waarbij de training steeds iets verder wordt opgebouwd. Regelmatige training is hierbij erg belangrijk.

Eiwit is de belangrijkste voedingsstof bij de opbouw van spieren en het herstel. Tijdens trainingen komen er kleine scheurtjes in de spieren, die na de training weer moeten herstellen, waardoor de spier sterker wordt. Tijdens de training treedt een daling van eiwitsynthese op, die na de training verhoogt om de beschadigde spieren te herstellen. Als het rantsoen niet voldoende eiwitten bevat dan worden beschadigde weefsels niet volledig hersteld.

Eiwitten bestaan uit aminozuren en hebben een hele belangrijke rol in de ontwikkeling van spieren, pezen en banden en het herstel hiervan. Onderzoek heeft aangetoond dat een sportpaard voldoende hoogwaardige, gebalanceerde eiwitbronnen nodig heeft. Het herstel van spierweefsel na de training zou afhangen van de eiwitbalans voor de training.

De hoeveelheid eiwit in het rantsoen moet overeenkomen met de eiwitbehoefte. Voorjaarsgras is rijk aan eiwit, dus als je de mogelijkheid hebt om jouw paard overdag in de weide te zetten, dan wordt de eiwitbehoefte gedekt. Als jouw paard extra eiwit nodig heeft, dan kun je een eiwitbron toevoegen aan het rantsoen, zoals luzerne, lijnzaad of soja.

Daarnaast is het belangrijk dat de hoeveelheid energie, vitaminen en mineralen in het rantsoen is afgestemd op de behoefte van jouw paard.

Lees meer:
Spieropbouw
Fabel: eiwit is slecht

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam