Bezoekersvraag

Kennisbank

Smakelijke slobber voor magere shetlander?


Door bezoeker Crama op 27-04-2016

Ik heb een shetlander van 20 jaar oud die sinds enkele maanden te mager is. Hij staat bij mijn andere shetlander die te dik is, dus extra veel hooi geven is geen optie. Ik heb al bietenpulp gegeven, maar dit lust hij niet. Op dit moment geef ik de all-in-soup van AVEVE. Dit eet hij echter ook niet graag waardoor hij na een paar happen al stopt met eten. Bij ons op stal hebben ze de recup-mash van AVEVE staan en dit lust hij wel. Als ik ik de recup- mash met de all-in-soup meng dat eet hij het wel op. ik durf dit echter niet goed te geven omdat hier specifiek opstaat dat het voor zieke en hardwerkende paarden is en ik ben bang dat er dus te veel eiwitten inzitten (mijn shetlander heeft al hoefbevangenheid gehad). Mijn vraag is dus of er een soort slobber of iets anders is dat ik kan bijgeven dat zeer smakelijk is, zonder dat ik mij moet zorgen maken over de gezondheid van mijn shetlander. En welk percentage eiwit mag de voeding bevatten zonder dat het gevaarlijk wordt voor mijn shetlander?
Antwoord:

Voor het omschreven probleem zijn er twee oplossingen:

1) Ander voer geven
Er zijn diverse complete voeders voor senioren op de markt die ervoor kunnen zorgen dat jouw shetlander iets voller wordt. Je zou een ander voer kunnen proberen, wellicht wordt dit beter gegeten. Bekijk seniorenvoeders. Daarnaast kun je nog proberen om luzerne bij te voeren. Dit helpt ook om jouw shetlander beter op conditie te krijgen, naast weidegang en ruwvoer.

2) Een smakelijke slobber bijmengen met laag suikergehalte
De Aveve Recup-mash bevat veel energie en 12% eiwit om herstel van arbeid te ondersteunen. Als je hiervan een hele kleine hoeveelheid bijvoert, dan zou dit niet direct kwaad kunnen, mede omdat jouw shetlander te mager is. Hoefbevangenheid wordt niet veroorzaakt door eiwitten, maar door fructaan(suiker). Het suiker/zetmeelgehalte van Aveve Recup-mash is 29,5% en dat is niet extreem hoog voor een slobber, maar wel aanzienlijk hoger dan de All in Soup (10%).

Door middel van onze zoekfunctie kun je een slobber zoeken met een laag suikergehalte. Bekijk de resultaten van slobbers met minder dan 4% suiker.

Lees meer:
Voer voor shetlanders

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam