Bezoekersvraag

Kennisbank

Frustratie door graasmasker, wat nu?


Door bezoeker Winkelman op 19-04-2016

Ik heb een paard die wat eten betreft onverzadigbaar lijkt. Nu is dat nog redelijk in de hand te houden omdat hij in de nacht binnen staat, maar als hij straks weer dag en nacht op t land staat ben ik bang dat hij te dik wordt. Als zijn groep binnen komt gaat de rest meestal even slapen, maar hij begint meteen weer te eten. Hij heeft tijdens het rijden duidelijk last van die volle buik. Een graasmasker is geen optie dit heb ik al eens geprobeerd maar daar raakt hij gefrustreerd van. Hebben jullie een idee waar dat door komt?
Antwoord:

Een graasmasker is een goede oplossing om de grasopname te verminderen. De ervaring leert dat veel paarden hier erg aan moeten wennen in het begin. De manier van grazen is heel anders en ze kunnen minder snel eten. Sommige paarden worden hier gefrustreerd van, maar na verloop van tijd wennen ze aan de nieuwe manier van eten en wordt dit vanzelf minder.

Als het paard na verloop van tijd echt niet kan wennen aan het graasmasker dan is de enige oplossing om een stuk van het weiland af te zetten, waardoor de hoeveelheid gras die ter beschikking is, minder wordt. Je kunt dan strookbegrazing toepassen, waarbij je regelmatig een stukje gras extra geeft.

Strookbegrazing of een graasmasker zijn de beste maatregelen om overgewicht in het weideseizoen te voorkomen.

Lees meer:
Onderzoek effect van graasmaskers
Grasrantsoen


 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam