Bezoekersvraag

Kennisbank

Is ons voerschema in orde?


Door bezoeker Koster op 07-02-2016

Ons voerschema is als volgt...is dit juist? 9 uur in de ochtend portie goed hooi 10.30 biks 17.30 hooi 21.00 biks
Antwoord:

Aangezien er geen hoeveelheden worden genoemd in combinatie met informatie over de behoefte van het paard is het niet mogelijk om hier iets over te zeggen. In het antwoord zal ik alleen ingaan op porties, frequentie en timing.

Het is erg goed dat het paard 's morgens eerst ruwvoer en daarna krachtvoer krijgt. Hierdoor wordt veel speeksel geproduceerd en komt de spijsvertering op gang, waardoor de biks daarna beter verteerd wordt.

Het is afhankelijk van de hoeveelheid hooi en de tijd dat het paard met het hooi bezig is, of het paard voldoende porties krijgt. Bij voorkeur zou een paard minimaal drie keer per dag ruwvoer gevoerd moeten krijgen, als hij niet op de weide staat, waardoor het paard niet langer dan zes uur met een lege maag staat. BIj een paard die last heeft van maagzweren is het zelfs maximaal 1 uur zonder voer.  In het huidige voerschema is de kans groot dat het paard langer dan zes uur zonder eten staat. Dit zou opgelost kunnen worden door een extra voerbeurt of voeren in een slowfeeder, zodat het paard langer bezig is met het hooi.

Lees meer:
Basistips paarden voeren

 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam