Bezoekersvraag

Kennisbank

Niet eten en drinken in paddock van nieuwe stal?


Door bezoeker Heiloo op 02-02-2016

Mijn 20-jarige merrie is sinds afgelopen weekend verhuisd naar een plek waar ze van haar pensioen mag gaan genieten. Overdag staat ze in de paddock en 's nachts in een stal. In de paddock hangen hooinetten en staan waterbakken, maar mijn merrie raakt beide niet aan. Pas als ze 's avonds weer op stal staat begint ze veel te drinken en te eten. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ze ook in de paddock gewoon hooi eet en water drinkt?
Antwoord:

Waarschijnlijk heeft het weigeren van eten en drinken te maken met het wennen aan de nieuwe plek.

In de vraag wordt niet vermeld of jouw merrie alleen staat of met soortgenoten. Als er ook andere paarden in de paddock staan, zou het te maken kunnen hebben met de hiërarchie, waardoor de merrie niet "durft" te eten en drinken. Als ze niet bij soortgenoten staat dan is de kans groot dat de reden de stress die de merrie voelt door de nieuwe plek. De merrie zal zich op stal veiliger voelen. 

Om de merrie wel te laten eten en drinken in de paddock zou je allereerst de voer- en waterplek meerdere keren moeten laten zien en eventueel wat brokjes door het hooi mengen, zodat je het iets aantrekkelijker maakt. De kans is groot dat de merrie langzamerhand wel zal gaan eten in de paddock.

Lees meer:
Bezoekersvraag: slecht eten op nieuwe stal?

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam