Bezoekersvraag

Kennisbank

Meerdere voerwissels binnen korte tijd gevaarlijk?


Door bezoeker Olthuizen op 31-12-2015

Drie weken ben ik gestopt met de basis brok bij mij op stal toen ben ik overgestapt op de IMMUNO van Equilin voor 6 weken en zou daarna beginnen met de basic van Equilin, maar nu zou ik toch graag over willen gaan op de Metazoa Superfit broxx. Nu is mijn vraag is het niet gevaarlijk om zo vaak over te stappen op ander voer? Binnen zo'n korte tijd?
Antwoord:

De spijsvertering van een paard heeft baat bij een zo constant mogelijk rantsoen. Grote wijzigingen in het rantsoen kunnen een verstoring van de spijsvertering veroorzaken, wat ten koste kan gaan van de gezondheid van het paard.

Probeer daarom zo min mogelijk te wisselen van voer en als je wisselt zorg dan dat jouw paard langzaam kan wennen aan het nieuwe rantsoen. Dit geldt voor de wisseling van krachtvoer, maar ook bij de overgang van stal naar weide en de wisseling van een partij hooi of kuilgras. Bouw het oude voer langzaam af en bouw de hoeveelheid van het nieuwe voer langzaam op. Neem voor de overschakeling naar nieuw voer circa 7 - 10 dagen de tijd.

Let op: als je overstapt op nieuw voer, dan kun je niet altijd direct resultaat zien. Soms moet je dit even langer de tijd geven, voordat het resultaat zichtbaar wordt.

Lees meer:
Basistips paarden voeren

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam