Bezoekersvraag

Kennisbank

Supplement of seniorenvoer tegen stijfheid?


Door bezoeker Dommele op 29-12-2015

Mijn merrie van 22 is de laatste maanden erg stijf. Vooral na 3 weken rust na een trap van een ander paard. Ze ziet er super uit, mooi op gewicht en glanst. Gaat iedere dag naar buiten en ik probeer om 3 keer per week wat met haar te doen. Liefst buiten over de harde weg maar ivm de donkere tijden nu een half uurtje stappen in de paddock. Ik zit te dubben om een supplement te geven ivm de stijfheid of zou een seniorvoer toch aan te bevelen zijn? Wat raden jullie aan?
Antwoord:

Een seniorenvoer wordt samengesteld op basis van de behoefte van een ouder paard. Hierbij wordt rekening gehouden met de veranderende stofwisseling, behoeften en het verminderde gebit. Maar er zijn weinig voeders waaraan ingrediënten zijn toegevoegd die stijfheid verminderen en de gewrichten ondersteunen. Er zijn slechts enkele voeders die de gewrichten ondersteunen, maar dit zijn geen seniorenvoeders. Bekijk voeders ter ondersteuning van gewrichten.

Oudere paarden hebben vaak last van stijve gewrichten. Daarvoor zijn verschillende supplementen ontwikkeld. Bekijk supplementen tegen gewichtsstijfheid. Deze supplementen zijn vaak op basis van glucosamine of collageen. Lees meer over het verschil tussen glucosamine en collageen.

Lees meer:
Effect gewrichtssupplement op spierstijfheid oude paarden

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam