Bezoekersvraag

Kennisbank

Welk voer bevat veel magnesium?


Door bezoeker Verro op 01-11-2015

In welk voer, krachtvoer / ruwvoer / supplement zit veel magnesium?
Antwoord:

Om te weten wat veel of weinig is, is het belangrijk om de behoefte aan magnesium te weten. Volwassen paarden hebben ca. 12 - 18 gram magnesium per dag nodig. Lees meer over de behoefte aan vitaminen en mineralen.

Ruwvoer
Gras is een goede bron van magnesium voor paarden. Vers gras bevat ongeveer 0,4 gram magnesium per kg. Een paard eet ca. 4 - 5 kg gras per uur. In het najaar hebben paarden minder beschikking over vers weidegras, waardoor de behoefte aan magnesium volledig door het ruwvoer of aanvullingen gedekt moet worden. Hooi en kuilgras bevatten ca. 0,9 - 1,5 gram magnesium per kg, maar dit kan sterk variëren.

Krachtvoer
De meeste brokken en muesli's bevatten 3 - 6 gram magnesium per kg. Er zijn ook vitaminen en mineralenvoeders die meer magnesium per kg bevatten. Deze voeders zijn geconcentreerder, omdat hier minder van gevoerd wordt. Door middel van de Voer Checkers kun je zoeken op magnesiumgehalte. Dan worden alle voeders uit de database gesorteerd op magnesiumgehalte.

Supplement
Magnesium kan ook aangevuld worden door middel van een magnesium supplement.

Lees meer:
Magnesium alarmbellen
Magnesium suppletie zin of onzin?

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (2)Helga
19-11-2015 08:20
Mijn trekpaardje had ernstig mineralen tekort, waaronder magnesium, zijn weerstand was weg, stond zo maar duf te kijken en zijn spieren wilde niet meer, kreupel in de achterhand.
Ik ben hem magnesium chelaat bij gaan geven en hij knapte met de dag op, advies wat ik kreeg is, pas op met welke magnesium vorm, omdat zijn lijf het anders als calcium ziet en alsnog afbreekt, het krachtvoer wat minderen dan.
Hij krijgt weidegang, hooi, stro en een handje brok per dag, zou toch voldoende moeten zijn, maar dat is het niet.
Hij heeft ook insulineresistentie, dus zijn voer is al aangepast, hooi wat niet bemest is geweest en matige bemesting op de wei, goed tegen zijn manen schuren,dat is al een stuk minder, maar niet goed voor zijn mineralenhuishouding denk ik?
Ons andere trekpaard krijgt hetzelfde menu, en ziet er fantastisch uit!

Deborah
19-11-2015 23:13
Hallo Helga,

Hooi van onbemest grasland bevat meer suiker dan hooi van (matig) bemest grasland (zie elders in deze nieuwsbrief) Niet zo goed dus voor een paard met insulineresistentie. Mijn pony heeft ook insulineresistentie en krijgt daarom onbeperkt graszaadhooi, met 2x daags metazoa voor de mineralen en bietenpulp om hem op gewicht te houden. Door de geweekte pulp gaat ook 2x daags een theelepel kaneel om de bloedsuikerspiegel te helpen reguleren. Dit werkt voor veel mensen met diabetes en het lijkt mijn pony ook te helpen.
Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam