Bezoekersvraag

Kennisbank

Basisbrok voor shetlander met Cushing en hoefbevangenheid


Door bezoeker Velde op 27-10-2015

Mijn shetlander van 23 jaar heeft Cushing, daarnaast heeft ze een bijkomende bijwerking, hoefbevangenheid. Ik heb geloof ik alle soorten wel een beetje gehad voor deze aandoening maar ze vind basisbrok toch het allerlekkerst. Daar doe ik namelijk de Prascend doorheen en de lijnzaadolie. Maar ik wil haar zo goed mogelijk behandelen dus heeft u nog een optie qua voer?
Antwoord:

Voor een pony met de ziekte van Cushing is het belangijk om zo min mogelijk krachtvoer te geven. Ook bij hoefbevangenheid is het verstandig om zo min mogelijk suikers en zetmeel te voeren.

Indien het voer gebruikt wordt om medicijnen te mengen, dan zou een zeer kleine hoeveelheid kunnen volstaan. Een hoeveelheid van een handje of een paar handjes per dag zou niet direct een gevaar moeten vormen, maar beperk de hoeveelheid tot een minimum.

Een andere optie zou een vitaminen/mineralenvoer kunnen zijn. Deze voeders bevatten veel vitaminen en mineralen, maar weinig suiker, zetmeel, eiwit en energie. Dit voer is ook meestal in brokvorm, waardoor hier medicijnen doorheen gemengd kunnen worden.

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (1)Arthur Tanghe - AVEVE Paardenvoeders
16-11-2015 14:51
Beste,

Met veel interesse heb ik uw vraag omtrent een geschikt voeder voor paarden met cushing gelezen.

AVEVE biedt hier verschillende mogelijkheden in aan.Indien dergelijke paarden toch nood hebben aan iet of wat krachtvoeder (sportpaarden) wordt er standaard de Sport Mix Zero 332 geadviseerd. Deze mengeling bevat geen granen waardoor het suiker- en zetmeelgehalte bijzonder laag blijft.
De energie wordt hier voornamelijk uit vetten en ruwe celstof gehaald.
Voederadvies sportpaarden: 750 g/100 kg lichaamsgewicht
Voederadvies onderhoud: 300-500 g/100 kg lichaamsgewicht

Indien u niet over een sober ruwvoeder beschikt kan u altijd opteren om de All-in soup 334 te voederen. Dit voeder kan eveneens als volledige ruwvoedervervanger worden ingezet. Deze laag energetische mash met extra vitaminen en mineralen vormt een perfecte aanvulling voor het dagelijkse rantsoen van uw paard.

Bij verdere vragen of opmerkingen, hoor ik het graag,

Mvg,
Arthur Tanghe, Technisch commercieel verantwoordelijke paardenvoeders


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam