Bezoekersvraag

Kennisbank

Hoogste voedingswaarde in luzerneproducten?


Door bezoeker drees op 11-10-2015

Ik heb voor komende winter een partij voordroog dat heel erg arm is aan voedingswaarde. Komt van onbemest, arm land. Heeft heel lang door kunnen groeien en bestaat voor een groot deel uit dat ronde gras waar ze niet heel erg enthousiast op afduiken. Nu voer ik onbeperkt dus dat het arm is is op zich geen probleem, ze kunnen de hele dag door kauwen. Wel wil ik dat ze voldoende aan energie en eiwitten binnen krijgen en daarom ben ik lucerne bij gaan voeren. Ik zou graag willen weten waar de hoogste voedingswaarde inzit. Lucerne, grasmix, Hartog, Havens er is zoveel keus maar waar zit nu echt het meeste in?
Antwoord:

Als u wilt weten wat de voedingswaarde van het product is, dan moet u op de EWPa waarden letten. Dit is de hoeveelheid energie die een paard uit het voer kan halen. Bij de specificaties > gewaarborgde gehalten van het product op VoerVergelijk.nl worden de EWPa waarden weergegeven. Voor het eiwitgehalte kunt u het beste kijken naar de VREp waarde. Dit is de hoeveelheid eiwit in het product die een paard kan verteren. Luzerne is van nature rijk aan eiwit, maar er zijn onderlinge verschillen tussen de producten.

Door middel van onze vergelijkfunctie kunt u twee producten met elkaar vergelijken.  

Door middel van de volgende link kunt u alle luzerne producten vinden die in onze database zijn opgenomen: http://www.voervergelijk.nl/voer/rubrieken/6/91/tags/luzerne. Door twee voeders te selecteren kunt u vanuit dit overzicht ook voeders met elkaar vergelijken.  

Lees meer:
Feiten en fabels over luzerne

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam