Bezoekersvraag

Kennisbank

Voer met weinig zetmeel voor nerveus paard?


Door bezoeker Snyers op 18-09-2015

Graag had ik wat meer geweten i.v.m. geschikte voeren. Ik heb een paardje dat zijn energie niet zo goed beheerst en eigenlijk een lager gehalte aan zetmeel zou moeten krijgen. Hij is 5 jaar oud en hij wordt ingezet in jumping en eventing. De voeders die ik tot nu toe interessant vind zijn Horsefood Happy Summer-mix, Pavo Care 4 life en Pavo 18 plus. Ik vroeg mij af of u nog tips heeft welke voeders geschikt zouden kunnen zijn?
Antwoord:

Wij hebben twee mogelijkheden in onze database om een voer te vinden met weinig zetmeel.

1. In de reguliere zoekfunctie kunt u op zoek gaan naar een voer met een zetmeelgehalte van minder dan 25%. Er zijn echter vele voeders die aan dit criteria voldoen. Bekijk de resultaten.   

2. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om te zoeken naar voeders met een laag suiker/zetmeelgehalte door middel van de VoerVergelijk checker. Hierin kun je bijvoorbeeld zoeken naar alle voeders die een totaal suiker/zetmeelgehalte hebben van 5 - 15% en de resultaten worden oplopend weergegeven. Bekijk de resultaten.

Indien producenten aangeven dat hun product speciaal geschikt is voor nerveuze paarden dan staan deze ook weergegeven bij voeders voor nerveuze paarden.

Let op: als jouw paard moet presteren in de eventing en jumping, dan is het wel belangrijk om op het energiegehalte (EWPa) te letten. Voor een nerveus paard wil je geen snel vrijkomende energie, zoals zetmeel, maar jouw paard heeft wel langzaam vrijkomende energie nodig om te kunnen presteren. Veel voeders met weinig zetmeel, bevatten ook weinig energie. Voor een nerveus paard die wel moet presteren zou je zetmeel kunnen vervangen door olie.

Lees meer:
Nerveuze paarden

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam