Bezoekersvraag

Kennisbank

Meer energie voor tweede proef?


Door bezoeker Reus op 16-07-2015

Wij hebben een pony van 6 jaar oud met een goudeerlijk karakter maar het is net of hij het allemaal wel prima vind. Hij loopt geen stap harder als het niet nodig is. Onze dochter van 11 jaar moet hard werken om hem voorwaarts te houden. De eerste dressuurproef loopt hij netjes en de tweede vindt hij het wel genoeg geweest. Zadel is aangepast. Onze vraag is; is met voer hier nog iets aan te doen? Hij staat op de manege en krijgt met de andere paarden en pony's zijn voer, een halve kilo per voerbeurt en daarnaast zijn hooi. Misschien kunnen jullie ons adviseren?
Antwoord:

Het temperament van de pony kun je door middel van ander voer niet veranderen. Als de pony een zeer rustig karakter heeft dan kun je geen wonderen verwachten van de voeding. Ook speelt de conditie een belangrijke rol in het uithoudingsvermogen van de pony. Als de pony niet gewend is om langere tijd hard te werken, dan kan het inrijden in combinatie met de proeven erg veel zijn, waardoor de pony in de tweede proef minder kracht heeft. De oplossing hiervoor is frequenter en intensiever trainen.

Als de conditie in orde is en soortgelijke prestaties vaker van hem gevraagd worden, dan is het belangrijk om door middel van voeding voldoende energie te geven om de prestaties vol te houden. Naast het huidige rantsoen zou je bijvoorbeeld 0,5 kg haver bij kunnen voeren of een energy booster bijvoeren. Ook kan het bijvoeren van een beetje plantaardige olie extra energie leveren.

Lees hoe je jullie pony extra energie kunt geven.

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam