Bezoekersvraag

Kennisbank

Hoeveel hooi per voerbeurt?


Door bezoeker Gokkel op 04-06-2015

Mijn paard krijgt 9 kilo hooi per dag hoeveel kilo mag hij per voerbeurt?
Antwoord:

In tegenstelling tot krachtvoer, geldt er voor ruwvoer geen maximale hoeveelheid per portie. Je kunt zoveel hooi geven als je wenst per voerbeurt. Aangezien een paard van nature gewend is om de hele dag vezelrijke voeding te eten, is het aan te raden om vrijwel de hele dag ruwvoer te verstrekken. Let wel op dat onbeperkt ruwvoer voeren niet leidt tot onnodige verspilling.

Onbeperkt ruwvoer voeren is niet geschikt voor alle paarden. Vaak bevat het hooi teveel voedingsstoffen, waardoor overgewicht kan ontstaan of heeft het paard/pony aanleg voor overgewicht. Dan is het aan te raden om een slowfeeder te gebruiken, zodat de opname wordt vertraagd.

Als je maximaal 9 kilo per dag wilt geven, zorg dan dat je dit zo goed mogelijk verspreid over de dag. Sommige paarden eten alles achter elkaar op, waardoor ze dan uren zonder voer staan. Probeer het ruwvoer in minimaal drie porties van drie kilo te verdelen, bijvoorbeeld 's morgens vroeg, einde middag en 's avonds laat. Laat een paard nooit langer dan zes uur zonder voeding staan.

Lees meer:
Aantal voerbeurten per dag
Alles over ruwvoer

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam