Bezoekersvraag

Kennisbank

Wat voer ik een Fries met overgewicht?


Door bezoeker Clavaux op 08-05-2015

Ik heb pasgeleden een Fries gekocht. Ze is wat aan de dikkige kant. Ze staat de hele dag op de wei van 8 uur tot 3 uur. Ik heb alleen geen idee hoeveel ik moet geven aan ruwvoer en biks. Kunnen jullie daarbij helpen?? Ik ben bang dat ze anders veel te dik wordt.
Antwoord:

Aangezien het gras weer begint te groeien kunnen paarden veel voedingsstoffen uit het gras halen en hiervan zelfs overgewicht krijgen. Houd daarom de hoeveelheid gras goed in de gaten. Reduceer indien nodig het aantal uren weidegang of zet een stukje van het gras af.

Als jouw paard 's avonds op stal staat dan is het belangrijk dat hij 's avonds en 's nachts wel iets te knabbelen heeft. Geef bijvoorbeeld grof/langstengelig hooi. Daar zit niet zoveel voedingswaarde in, maar zorgt wel voor een gezonde darmflora.

De hoeveelheid krachtvoer is afhankelijk van de hoeveelheid arbeid die het paard moet verrichten. Als er nog niet of weinig met hem gereden wordt, dan is het beter om een vitaminen/mineralenbrok te geven. Dit zorgt ervoor dat jouw paard alle benodige vitaminen binnen krijgt, maar geen voedingsstoffen waar hij dik van kan worden.

Lees meer:
Dikke paarden
Grasrantsoen

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam