Bezoekersvraag

Kennisbank

Vitaminen en mineralen bij hoefbevangenheid?


Door bezoeker Franke op 03-05-2015

Mijn paard is momenteel hoefbevangen en zal daar vanaf nu gevoelig voor blijven. Zoek ik nu voer dat ik kan geven onder haar hoefbevangenheid maar wel met de vitamines en mineralen wat ze nodig heeft. Ze krijgt al wel lucerne. Hoor ik graag wat voor voer ik haar kan geven.
Antwoord:

Een paard met acute hoefbevangenheid mag GEEN krachtvoer krijgen, daarom zijn brokken, muesli's en granenmixen uitgesloten. Het grootste gedeelte van het rantsoen zal bestaan uit ruwvoer, bij voorkeur grofstengelig hooi van uitgebloeid gras.

De kans is groot dat uitsluitend hooi niet voldoende vitaminen en mineralen geeft voor het herstel van de hoefbevangenheid. Luzerne bevat wel veel natuurlijke vitaminen en mineralen, maar een extra anvulling kan gewenst zijn. Met name een aanvulling van: aminozuren, zink, vitamine E, biotine, vitamine A en selenium is gewenst bij hoefbevangenheid. Dit kun je aanvullen door middel van een supplement, vitamine/mineraalvoer of vitaminekoek.

Na de acute fase blijft jouw paard inderdaad gevoelig voor hoefbevangenheid. Er zijn diverse voeders speciaal voor hoefbevangenheid verkrijgbaar.

Lees meer:
Hoefbevangenheid

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam