Bezoekersvraag

Kennisbank

Krachtvoer met weinig suiker/zetmeel voor moeilijke eter?


Door bezoeker Hoof van de Wetering op 20-04-2015

Voor mijn paard ben ik op zoek naar een krachtvoer met weinig suiker/zetmeel. Ik heb haar de Horsefood Happy Summermix en de Pavo Care 4 ife gegeven, beide laat ze voor het grootste gedeelte liggen. We mengen er wat lijnzaadolie door maar ook dan eet ze het maar een beetje. Ik heb haar ook al bietenpulp proberen te voeren maar ook dat eet ze niet of maar een beetje. Heeft u misschien een idee wat ik haar nog kan geven?
Antwoord:

In de database van VoerVergelijk zitten vele krachtvoeders met een laag suiker- en zetmeelgehalte, bekijk de zoekresultaten.

Gebaseerd op het aantal voeders dat u al heeft geprobeerd, is het moeilijk om te bepalen welk voer uw paard wel zal eten.

Verzeker uzelf ervan dat er met het gebit van het paard niets aan de hand is. Gebitsproblemen zijn één van de oorzaken van een slechte opname van het krachtvoer. Daarnaast laten paarden met maagzweren ook vaak het krachtvoer liggen. Sluit eventuele gezondheidsproblemen uit en kijk vervolgens of de opname van ander voer wel goed gaat.
 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam