Bezoekersvraag

Kennisbank

Moeizame verharing voor nerveus paard met insulineresistentie?


Door bezoeker Hansen op 09-04-2015

Ik heb een Lusitano van 6 jaar die een ruwe vacht heeft en altijd moeizaam door de verharing komt. Hij wordt gauw te druk van voer en is gevoelig voor insulineresistentie. Ik voer nu kuil/hooi, pianissimo van Cavalor met Hartog luzerne en na het werk slobber van Pavo. Zijn vacht zit me niet lekker en werd erop gewezen dat slobber mogelijk niet goed is voor hem is. Ik zou graag advies willen over mijn huidige voer en wat mogelijk beter kan werken.
Antwoord:

De ruwe vacht en slechte verharing kan een symptoom zijn van de insulineresistentie. Voor paarden met insulineresistentie is het belangrijk dat ze zo min mogelijk snel opneembare koolhydraten, zoals suiker en zetmeel, krijgen. Afhankelijk van het suiker/zetmeel gehalte in de slobber kan dit minder goed zijn voor jouw paard. Aangezien jouw paard al Cavalor Pianissimo krijgt, zou een aanvulling van slobber niet nodig zijn.

Geef in plaats van slobber lijnzaad of lijnzaadolie ter ondersteuning van de vacht. Lijnzaad bevat veel omega 3 vetzuren die bijdragen aan een mooie vacht en een gemakkelijker verharing. Lees meer over lijnzaad.

Lees meer:
Doffe vacht/Slecht verharen
Verharen ondersteunen met voeding?

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam