Bezoekersvraag

Kennisbank

Supplement met aminozuren voor spieropbouw?


Door bezoeker Dalfsen op 10-03-2015

Ik heb een vraag met betrekking tot het zoeken naar het juiste supplement. Mijn 7 jarige merrie heeft een half jaar stil gestaan i.v.m een blessure en mag nu weer opgepakt worden. Ik merk dat ze vrij stijf is nu we weer zijn begonnen met trainen. De dierenarts raadde een supplement met aminozuren aan. Kunnen jullie mij vertellen welk supplement geschikt zou zijn? Met vriendelijke groet, Nikki van Dalfsen
Antwoord:

Aangezien jouw paard een half jaar niet is bereden, moeten de spieren nu langzaam opgebouwd worden. Dit gaat altijd gepaard met spierstijfheid en spierpijn. Een goede warming up, cooling down en langzame opbouw van de intensiteit van de training is hierbij heel belangrijk.

Spieropbouw kan worden ondersteund door het rantsoen te voorzien van voldoende essentiële aminozuren. DIt kan door middel van een supplement. Er zijn diverse supplementen verkrijgbaar die de spieropbouw ondersteunen. Ook is het mogelijk om luzerne bij te voeren. Luzerne is van nature rijk aan essentiële aminozuren en geeft jouw paard extra body.

Lees meer:
Spieropbouw

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam