Bezoekersvraag

Kennisbank

Slobber bij maagzweren


Door bezoeker oldekamp op 26-08-2014

In juni kreeg mijn paard koliek waardoor ze 5 dagen op de kliniek gestaan heeft. Daarna is ze 3 dagen thuis geweest en ging ze weer terug met dezelfde symptomen. Er is toen een maagscopie gemaakt omdat het apart was dat ze telkens de symptomen terug kreeg. Uit de maagscopie bleek dat zei ernstige maagzweren had (tot bloeden toe). Hier zijn we nooit eerder achter gekomen omdat de merrie het niet aangegeven heeft tot de koliek. na 2,5 maand medicijnen en alleen ruwvoer voeren knapt ze =nog steeds niet heel goed op. Advies van de dierenarts was 24/7 op het land en anti stress medicijnen geven. De medicijnen moeten door slobber omdat ze het anders niet eet. Maar welke slobber is nu het beste geschikt voor haar? Ze kan ook niet heel goed tegen teveel suikers. alvast bedankt, charlotte
Antwoord:

Om medicijnen te mengen hoef je geen grote hoeveelheden slobber te voeren. Door middel van onze database kun je slobber met een laag suikergehalte vinden. Zie hiervan het resultaat. Er zijn weinig slobbers met een laag suikergehalte, omdat het ook vaak als traktatie wordt gegeven. Een paard dat last heeft van maagzweren dient zo min mogelijk suiker en zetmeel te krijgen en dit is niet zo eenvoudig met een slobber.

Alternatieven voor slobber zijn bietenpulp of zemelen. Hiervan kun je eenvoudig een papje maken waar je de medicijnen door mengt. Bietenpulp bevat veel vezels en is goed voor een gezonde spijsvertering. Zemelen zijn ook zeer geschikt om de spijsvertering op een positieve manier te stimuleren. Beide producten bevatten zeer weinig zetmeel en zijn laag in suikers.

Lees meer:
Maagzweren

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam