Bezoekersvraag

Kennisbank

Gevoelig darmstelsel en slechte hoeven


Door bezoeker Veldhuizen op 14-08-2014

Ik heb 2 shetlanders en een quarter. 1 van mijn shetties is een appaloosa die te dik is en regelmatig eiwitbulten heeft. Ze krijgen nu care 4 life 1x per dag een handje naast hun ruwvoer. Ondanks dat ik ze veel laat bewegen, krijg ik haar gewicht niet omlaag. Mijn quarter heeft een erg gevoelig darmstelsel en regelmatig slappe mest. daarnaast heeft ze een slechte hoefgroei. Ik geef haar ook de care 4 life maar vraag me af of dit voldoende is voor haar. Wat kan ik hun het best voorschotelen?
Antwoord:

Shetlanders hebben weinig extra voeding nodig naast weidegang. Let op dat ze niet teveel en eiwitrijk gras binnen krijgen. Zet een stukje weide af en pas strookbegrazing toe. Ook kan een graasmasker helpen om de grasopname te verminderen. Lees meer over voeding voor Shetlanders.

Voor de Quarter is het belangrijk om voeding te kiezen die de spijsvertering op orde brengt. Met name vezelrijke voeding kan goed werken. Daarnaast kan biotine helpen om de hoefgroei te verbeteren. Lees meer over de zin en onzin van biotine. Luzerne is zeer goed voor een gezonde spijsvertering en bevat veel biotine, dus is wellicht een zeer goede aanvulling. Lees meer over luzerne

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam