Bezoekersvraag

Kennisbank

Welk voer bij mestwater na het mesten?


Door bezoeker Campagne op 17-06-2014

Ik heb een paard wat na het mesten nog mestwater nageeft. Mest en bloedonderzoek gaven aan dat hij helemaal gezond is. Welk voer kan ik het beste geven in dit geval?
Antwoord:

Het nageven van mestwater kan diverse oorzaken hebben. Hierbij is het belangrijk om het rantsoen kritisch te bekijken en op te letten of er verschillen zijn als het paard bijvoorbeeld voornamelijk weidegang krijgt, hooi of kuilgras. Ook kan stress een belangrijke factor zijn bij een verminderde spijsvertering.

Aan het begin van het weideseizoen zijn er veel paarden die reageren op deze overgang, waardoor de mest anders van structuur is dan normaal. Er zijn ook veel paarden die gevoelig reageren op kuilgras. En er is ook een mogelijkheid dat het voer mycotoxinen bevat, waardoor de spijsvertering verstoord raakt.

Probeer te achterhalen wanneer de problemen zich voordoen en pak vervolgens de oorzaak aan. Bijvoorbeeld alleen hooi en geen kuilgras, langzame overgangen, extra ruwvoer, mycotoxinenbinders of pro-biotica. Lees meer over maatregelen bij een verstoorde darmflora.

Lees meer over een soortgelijk vraag:
Diarree door hooi of kuilgras?

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam