Bezoekersvraag

Kennisbank

Extra energie voor pony met zomereczeem?


Door bezoeker doel op 02-06-2014

Ik heb een haflinger die zomerexceem heeft nu heb ik zijn eten aangepast en nu gaat het heel goed. Strookbegrazing, veel graszaadhooi, ponybrok van Subli en de muesli zonder haver en lijnzaadolie. Nu rijdt ik ook wedstrijden met hem en ik merk dat hij na een half uur rijden echt moe is. Is er een soort voer of supplement wat ik kan geven maar waar geen of weinig suiker inzit?
Antwoord:

De meeste gebruikte energiebronnen voor paarden zijn: Koolhydraten (suiker en zetmeel), Vezels en Vet. Je kunt jouw pony extra energie geven door extra energiebronnen te voeren. Koolhydraten zijn minder geschikt voor jouw pony, daarom blijven vezels en vet over als de beste alternatieven.

Vezels, bijvoorbeeld uit ruwvoer leveren energie die zeer langzaam vrijkomt. Echter als je ruwvoer met veel energie geeft dan bestaat ook de kans dat het suikerpercentage in dit hooi hoger is.

Vet is een veilige energiebron die veel energie levert en ook zeer geschikt is voor uithoudingsvermogen en vetten bevatten geen suiker. Je kunt extra vet geven door extra lijnzaadolie te voeren. Van lijnzaadolie is bekend dat de omega 3 vetzuren ook een ontstekingsremmend effect hebben. Lees meer over omega 3 vetzuren bij zomereczeem.

Lees meer:
Vetrijk rantsoen
Zomereczeem

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam