Bezoekersvraag

Kennisbank

Meerdere supplementen voeren schadelijk?


Door bezoeker Biel op 20-04-2014

Is het mogelijk om meerdere supplementen door elkaar te voeren? Momenteel voer ik een extra vitamine supplement samen met lijnzaad olie over haar muesli heen. Graag zou ik ook een maagzweer supplement gaan voeren, maar kan dit zomaar? Of kan het dat zijn dat verschillende stoffen elkaar buiten werking zetten. Of dat ik een overdosis voer van een bepaald mineraal of vitamine? Groetjes Nina
Antwoord:

Over het algemeen is het niet verstandig om zonder nadere controle meerdere supplementen naast elkaar te voeren. Omdat de kans op onbalans in het voer of een overschot aan bepaalde vitaminen/mineralen groot is.

Daarom is het belangrijk om de ingredienten van de verschillende supplementen te raadplegen en een voedingsdeskundige of dierenarts te raadplegen. In dit geval kan de combinatie van een vitamine/mineralensupplement met daarnaast lijnzaadolie geen kwaad. Lijnzaadolie is een bron van omega 3 vetzuren, terwijl een vitamine/mineralensupplement een aanvulling van extra vitaminen en mineralen is.

Er zijn diverse supplementen voor maagzweren verkrijgbaar met allemaal een andere samenstelling en werkzame stof. Meestal bevatten supplementen voor maagzweren geen grote hoeveelheden vitaminen en mineralen, waardoor de kans op verstoring van het rantsoen klein is.

Alvorens met een supplement te starten dient eerst aangetoond te worden dat jouw paard daadwerkelijk last heeft van een maagzweer. Een endoscopie bij de dierenarts kan de aanwezigheid van een maagzweer bevestigen. Mocht jouw paard last hebben van een maagzweer overleg dan met jouw dierenarts over de behandeling en combinatie met de rest van het rantsoen.

Lees meer:
Maagzweren

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam