Bezoekersvraag

Kennisbank

Bijvoeren na de opfok?


Door bezoeker Wassenburg op 09-03-2014

Binnenkort komt mijn paard uit de Eifelopfok. Zij is dan bijna 3 jaar. Ze komt op de wei in een kudde te staan met 24/7 weidegang, omdat ik haar nog te jong vind om al echt mee te gaan werken. Zij verkeert in een uitstekende conditie en ziet er goed uit. Ik heb geen idee hoe de voedingswaarde van het gras is op de "nieuwe" wei, maar de paarden die er nu staan zien er ook heel goed uit. Moet ik haar iets bijvoeren zolang ze niet werkt?
Antwoord:

Veel jonge paarden in de opfok krijgen in het weideseizoen niets bijgevoerd. Weidegras bevat veel voedingsstoffen, maar dit is erg afhankelijk van het onderhoud en de bemesting van de weide. 

Om zeker te stellen dat jouw paard alle benodigde vitaminen en mineralen binnen krijgt kan een aanvulling met een vitaminekoek of mineralenvoer nodig zijn.

Houd daarnaast de conditie van het paard goed in de gaten bij 24/7 weidegang, omdat overgewicht hierdoor veel voorkomt. Lees meer over de hoeveelheid grasopname bij 24/7 weidegang.

Jonge paarden hebben een andere voedingsbehoefte dan volwassen paarden. Lees meer over de voeding voor jonge groeiende paarden

Lees meer:
Bezoekersvraag: Bijvoeren na de opfok
Bezoekersvraag: Overgewicht bij friezen met 24/7 weidegang
Bezoekersvraag: 24/7 weidegang en te dik

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam