Bezoekersvraag

Kennisbank

Bijvoeren bij inrijden?


Door bezoeker Norbart op 03-03-2014

Mijn paard, een 3,5 jarige arabier, krijgt op dit moment Pavo Care4life met luzerne gevoerd. Echter gaan ze hopelijk al lekker vroeg het land op. Nu wil ik zodra hij het land opgaat beginnen met inrijden, zadelmak is hij al, omdat hij dan dus aan het werk zal moeten had ik een vraag m.b.t voer. Hij zal 24/7 het land op gaan, krijgen niet bijgevoerd. Zal ik hem zelf nog bij moeten voeren? En zoja, zou ik dat gewoon de Care4life kunnen geven of raden jullie mij iets anders aan?
Antwoord:

Zodra een paard wordt aangereden is het belangrijk dat het paard alle voedingsstoffen krijgt voor voldoende energie en spieropbouw. Weidegang levert (vooral in het voorjaar) veel voedingsstoffen. Gras is rijk aan energie, eiwit en diverse vitaminen en mineralen. Echter later in het seizoen is het niet gegarandeerd dat het er voldoende gras beschikbaar is en dat de voedingswaarde voldoende is om in de behoefte te voorzien.

Daarom is het aan te raden om de conditie van het paard goed in de gaten te houden. Pas ook op voor overgewicht, dit komt namelijk veel voor als een paard 24/7 op de weide staat.

Om zeker te zijn dat jouw paard alle vitaminen en mineralen binnen krijgt die hij nodig heeft, is het aan te raden om een vitaminenkoek of ander compleet voer (zoals Care4Life) te geven. Mocht het paard tijdens zwaardere training energie tekort komen dan zou je een brok of muesli kunnen aanvullen.

Lees meer:
Voeding voor jonge paarden
Spieropbouw

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam