Bezoekersvraag

Kennisbank

Allergie voor brokken, wat moet ik geven om op gewicht te houden?


Door bezoeker Zwiers op 09-02-2014

Mijn 3 jarige sportpaard heeft een allergie voor brok. Hij krijgt dikke bulten alleen aan de rechterkant van zijn flank. Hij krijgt nu alleen 2,5 kg Granenmix per dag. Hij wordt echter dunner. Krijgt hij genoeg voedingstoffen binnen en wat zou ik hem kunnen geven zodat hij op gewicht blijft?
Antwoord:

Het is belangrijk om te achterhalen of jouw paard allergisch is voor brok of allergisch is voor het bindmiddel (meestal melasse) in de brok. Granenmixen zijn meestal een mix van 4 of 5 granen, zonder toevoeging van extra vitaminen of mineralen. Muesli's en brokken daarentegen bevatten wel toegevoegde vitaminen en mineralen, maar bijna alle muesli's en brokken bevatten ook melasse. Door middel van de zoekfunctie op de website kun je voeders zoeken zonder melasse.

Het voeren van uitsluitend granenmix hoeft geen probleem te zijn als het ruwvoer alle voedingsstoffen bevat om in de basisbehoefte te voorzien. Kijk dus kritisch naar de kwaliteit en de hoeveelheid van het ruwvoer. Lees alles over ruwvoer.

Indien de kwaliteit van het ruwvoer laag is, dan zijn aanvullingen noodzakelijk. Bijvoorbeeld met een vitaminen/mineralenvoer, koek of supplement.

Lees meer over magere paarden

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam