Bezoekersvraag

Kennisbank

Vocht bij ontlasting?


Door bezoeker reep op 05-02-2014

Mijn paard is nu 25 jaar. Hij wordt nog 3-4 keer in de week bereden, lichte tot matige arbeid. Ik voer al jaren Pavo All sports (1 schep per dag verdeeld over 3 keer en 1,5 schep luzerne). De laatste tijd zit er veel vocht bij zijn ontlasting en is hij heel koliekgevoelig. Naast Pavo brok krijgt hij ook nog heel veel hooi van goede kwaliteit en omdat hij artrose heeft krijgt hij ook al jaren Equilin Motion. Ik wil overstappen op ander voer(brok). Wat kan ik het beste geven ipv de Pavo All Sports?
Antwoord:

De kans is zeer klein dat de vochtige ontlasting wordt veroorzaakt door de Pavo All Sports, aangezien het paard dit al jaren krijgt en hieraan gewend is. Mocht je toch willen overstappen op ander voer, dan zou je een seniorenbrok of -muesli kunnen kiezen.

Is er geen verandering in de kwaliteit van het hooi? Of eet het paard vreemde planten in de weide? Is het paard recentelijk ontwormd?

Om de darmflora te verbeteren zou je de hoeveelheid luzerne kunnen verhogen. 1,5 schep luzerne is ca. 500 gram. Je kunt ca. 1  - 1,5 kg per dag voeren, waardoor de spijsvertering wordt gestimuleerd, omdat luzerne zeer vezelrijk is. Een andere mogelijkheid is het bijvoeren van probiotica. Probeer te achterhalen wat de oorzaak van de vochtige mest is.

Lees meer:
Slechte spijsvertering/diarree


 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam