Bezoekersvraag

Kennisbank

Mijn paard eet de muesli niet goed?


Door bezoeker dommelen op 03-01-2014

Ik heb mijn paard al 3 jaar en nu sinds 2 weken eet ze niet goed meer. Kunt u mij misschien helpen wat het is? Toen ik haar net had kreeg ze gewoon biks maar ze was zo druk, ze was aan het steigeren en aan het draaien in haar stal. Toen was ik aan het kijken voor andere voeding en toen had ik Daily plus en Pianissimo en het ging super. Alleen sinds dit jaar kreeg ze een klein beetje biks erbij en dat biks eet ze nog steeds alleen de rest niet en ik weet niet hoe dat komt?
Antwoord:

Bij een verminderde eetlust kunnen diverse factoren een rol spelen. Als jouw paard van de ene op de andere dag niet meer goed eet, dan is oplettendheid gewenst. Betreft het uitsluitend de Daily Plus en Pianissimo of eet hij ook minder hooi/kuilgras? Als de hele eetlust verminderd dan is het belangrijk om gezondheidsproblemen uit te sluiten. Raadpleeg hiervoor een dierenarts.

Het komt echter vaker voor dat paarden één soort voedermiddel minder goed wil eten. Bijvoorbeeld de biks of muesli wordt steeds minder goed gegeten en het paard lijkt het minder smakelijk te vinden. Als het paard andere voedermiddelen wel goed eet, dan is er geen reden voor paniek. Zorg ervoor dat je paard wel voldoende hooi/kuilgras eet. Het voedermiddel dat minder goed gegeten wordt kan voedingsstoffen bevatten waar een paard geen behoefte aan heeft of het product is minder smakelijk. Een beetje afwisseling of mengen met andere voeding kan de eetlust stimuleren.

Wordt de Daily Plus en Pianissimo door elkaar gemengd? Heb je ook geprobeerd om beide voedermiddelen afzonderlijk te geven? Als het paard alleen de Daily Plus minder goed eet, controleer dan het gebit van het paard. Wellicht is het paard minder goed in staat om het voer te kauwen. Let ook op andere factoren die wellicht van invloed kunnen zijn, zoals een verandering in de leefomgeving, fitheid van het paard etc.

Lees meer:
Gebitsproblemen
Bezoekersvraag: Slecht eten op nieuwe stal?

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (2)natalie
20-01-2014 17:20
Dank u wel voor u advies.Het gebit van me paard is nu twee weken geleden gedaan en eet nu nog steeds geen daily plus weet u misschien hier een vervanging voor want ik vind het belangrijk voor haar spijsvertering.
mvg.Natalie

VoerVergelijk.nl
23-01-2014 21:55

Beste Natalie,

Als je Daily Plus uitsluitend voert, zodat het paard beter kauwt, dan kun je alle soorten gehakseld ruwvoer hiervoor gebruiken: http://www.voervergelijk.nl/voer/categorie,ruwvoer/vorm,3.

Succes met voeren!

Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam