Bezoekersvraag

Kennisbank

Op conditie krijgen na bloedwormen?


Door bezoeker Woerden op 21-11-2013

Mijn paard is gediagnosticeerd met bloedwormen, (daardoor) bloedarmoede en heeft verder een eiwittekort en een sterk verhoogd LDH en CK (LDH 547 U/l < 380, CK (creatine-kinase) 434 U/l < 309). Wat kan ik hem het beste gaan voeren om hem zo snel mogelijk weer in conditie te krijgen? Volgens de DA moet ik mijn pensionstalhouders vragen hem (nog) meer kuil te voeren en minder stro te geven. Is Luzerne een idee? Ik geef als supplement nu Vitamine E Seleen en had ook Myoplast gekocht maar daar moest ik mee wachten van de DA tot hij weer beter in training is. Hij is totdat we erachter waren wat hij had drie maanden niet getraind omdat hij zo ziek was, en heeft nu dus nauwelijks meer bespiering en conditie.
Antwoord:

Het advies van de dierenarts is erg goed. Een paard met een verminderde/slechte conditie heeft behoefte aan voldoende ruwvoer van goede kwaliteit. Ruwvoer is de basis van het rantsoen. Stro bevat weinig voedingsstoffen en is voornamelijk buikvulling. Dit is voor jouw paard niet gewenst. 

Geef bij voorkeur onbeperkt hooi of kuilgras. Als eiwitrijke aanvulling is luzerne zeer geschikt. Dit is van nature rijk aan goed verteerbare eiwitten en kan helpen om jouw paard sneller op conditie te krijgen.

Lees meer:
Spieropbouw
Feiten en fabels over luzerne
Magere paarden
 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (2)miriam
25-03-2016 07:05
kan ik mijn pony ook melk te drinken geven dan bedoel ik paardenmelk mijn pony is vermagert groeten miriam

VoerVergelijk.nl
26-03-2016 13:41
Voor een volwassen pony is het niet verstandig om paardenmelk te geven om de pony te laten aankomen. De behoefte van een volwassen pony is heel anders dan van een pasgeboren veulen.
Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam