Bezoekersvraag

Kennisbank

Extra energie voor oud paard?


Door bezoeker verbon op 16-11-2013

Ik wil proberen of mijn oude paardje wat extra energie kan krijgen van haver. Welke haver zou het beste resultaat geven en kan een ouder paard haver goed opnemen? Reageert een paard snel op haver of moet dat eerst een aantal dagen gevoerd worden?
Antwoord:

Bij oudere paarden is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen "extra energie" of "betere conditie". Met extra energie wordt bedoeld dat het paard fitter is en bijvoorbeeld een buitenritje gemakkelijker volhoudt. Met een betere conditie wordt bedoeld dat hij niet teveel invalt en beter op gewicht blijft. Daarmee zal zijn algehele conditie ook verbeteren. 

Als je extra energie wilt geven, dan zou je haver kunnen voeren. Er is weinig verschil tussen zwarte - en witte haver. Als het gebit van jouw oude paard verminderd is dan kun je het beste kiezen voor geplette haver.

Als je een betere conditie nastreeft, dan kan dit op veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld door middel van bietenpulp, luzerne of een seniorenvoeder. Deze producten zorgen ervoor dat jouw paard extra "body" krijgt. Lees meer over voeding voor senioren.

Lees meer:
Column: het geheim van haver
Bezoekersvraag: Verschil tussen zwarte - en witte haver?

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam