Bezoekersvraag

Kennisbank

Te vet en te mager: ander voer?


Door bezoeker Zweistra op 20-09-2010

Ik heb o.a twee oudere ponys (19 en 23 jr) De 19jr merrie is snel te vet en de 23jr ruin is snel te mager. Ze krijgen PAVO basic . Hebben jullie suggesties voor ander voer?
Antwoord:

Indien de pony's geen arbeid verrichten hebben zij beide aan een onderhoudsbrok, zoals Pavo Basic+ voldoende. De pony die snel te dik wordt zou iets minder krachtvoer kunnen krijgen of de brok vervangen door een vitaminen/mineralenkoek. Een koek bevat minder energie, maar wel alle vitaminen en mineralen die uw pony nodig heeft.

Verder zou u kunnen sturen in de kwaliteit van het ruwvoer. Geef de pony die snel te mager wordt ruwvoer van hogere kwaliteit of geef een hoogwaardig ruwvoer bij, zoals bijv. een luzerneproduct, om het rantsoen op te waarderen. Verder zijn er ook andere producten verkrijgbaar om uw pony iets dikker te krijgen, zoals bijv. mais of bietenpulpVoorbeelden van producten die volgens de producent speciaal geschikt zijn voor paarden die aanleg hebben om mager te worden.

De pony die snel te dik wordt zou een grove langstengelige kwaliteit hooi kunnen krijgen. Langstengelig hooi bevat weinig energie en voorkomt dat uw pony snel dik wordt. Wat betreft krachtvoer zijn er diverse producten verkrijgbaar voor dikke paarden. Voorbeelden van producten die volgens de producent speciaal geschikt zijn voor paarden die aanleg hebben om dik te worden.

Lees meer over:
Voer voor magere paarden
Voer voor dikke paarden

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam