Bezoekersvraag

Kennisbank

Dunne mest van granenmix


Door bezoeker kinkel op 20-08-2013

Ik heb een fjordenruin van 13 jaar, siinds 2 a 3 maanden ben ik met hem intensief aan het trainen/rijden om hem af te laten vallen. Met voer is het altijd lastig geweest om goed voer te zoeken en vraag nu hier om hulp. Wat kan ik me paard het beste voeren. Nu krijgt hij een mix van Strucomix sensitive van Cavalor een handje en van havens 5 granen mix kentukey lite e. Waarbij ik merkte dat er werd begonnen met de 5 granen mix dat hij meteen dunne mest kreeg en dat is al een maand geleden, moet ik dit voer blijven geven of moet ik een ander soort voer zoeken waar hij wel de energie van krijgt maar verder geen suiker en melasse in zit.
Antwoord:

In de vraag wordt niet heel duidelijk vermeld hoeveel Havens Kentucky Lite E er wordt gevoerd. Indien van beide voeders slechts een handje wordt gegeven, dan kan dit bijna onmogelijk de oorzaak zijn van de dunne mest van het paard. Tenzij het paard allergisch is voor een bepaald graan uit de Havens Kentucky Lite E.

Overweeg alle factoren in het rantsoen. Zijn er veranderingen geweest in de het ruwvoer of in de weidegang? Is het weiland bemest of krijgt hij een nieuwe partij ruwvoer? Mocht dit alles niet het geval zijn, stop dan tijdelijk met het voeren van de Havens Kentucky Lite E en kijk of je verschil ziet.

Als je een paard wilt laten afvallen dan is het belangrijk dat de hoeveelheid energie in het rantsoen gereduceerd wordt in combinatie met extra bewegen. Het bijvoeren van extra energie is dan ook niet aan te raden, omdat dit opgeslagen wordt in de vorm van vet. Het is belangrijk dat het paard voldoende ruwvoer en vitaminen en mineralen binnen krijgt. Om in de behoefte van vitaminen en mineralen te voorzien, kun je een basismuesli, vitaminekoek of mineralenvoer gebruiken. 

Lees meer:
Voer voor paarden met overgewicht
Fjorden


 

  

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam