Bezoekersvraag

Kennisbank

Juiste voeding voor shet van 4 mnd oud?


Door bezoeker Meijer op 18-08-2013

Ons shetje is 4 mnd oud en staat sinds gisteren bij ons op stal. Zij gaat 1 dagdeel op het gras en de rest staat zij met paard in de buitenbak. Voor het afvoeren 's avonds geef ik altijd wat slobber. Wat kan/moet ik haar aan voer geven voor de juiste vitamines e.d?
Antwoord:

Een veulen van 4 maanden heeft een speciale behoefte. Echter het voeren van een shetlander is iets minder complex. Vooral als het gras nog groeit dan kan het veulen al snel zijn behoefte voldoen met uitsluitend gras. Een dagdeel per dag weidegang is relatief weinig, dus dan is een aanvulling met een goede kwaliteit ruwvoer gewenst. Ook in de winter, als het gras niet groeit, dient de shetlander meerdere malen per dag een beetje ruwvoer te krijgen.

Een aanvulling met een beetje krachtvoer of een vitaminekoek kan een eventueel tekort aan vitaminen en mineralen in het gras of ruwvoer aanvullen en kan natuurlijk ook als verwennerij dienen. Een slobber bevat ook extra vitaminen en mineralen, maar er zou ook gekozen kunnen worden voor een kleine hoeveelheid veulenkorrel.

Kies één van de genoemde mogelijkheden en geef niet teveel aanvullingen, aangezien een shetlander tot de sobere rassen behoort krijgen zij al snel voldoende voedingsstoffen om in de behoefte te voorzien.

Lees meer:
Voer voor veulens
Voer voor shetlanders

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam