Bezoekersvraag

Kennisbank

Smakelijk vitaminen en mineralenvoer


Door bezoeker Rooij op 18-06-2013

Ik heb een 19-jarige IJslanderruin die intensief wordt gereden, vooral lange buitenritten. Hij staat dag en nacht op een wei met arm gras en is een lastige eter. Nu ga ik zijn ribben zien. Momenteel voer ik Metazoa, maar dat eet hij al niet meer. Heb nu van iemand een emmertje Fyto Gold meegekregen, wat er weer met smaak in gaat. Maar de vraag is voor hoe lang. Poeders krijg ik er niet in, dan laat hij zijn eten gewoon staan, heb al van alles geprobeerd. Ik weet niet meer welk voer ik kan geven, waarvan ik weinig hoef te geven, maar toch veel voedingsstoffen en eiwitten bevat?
Antwoord:

Het voordeel van geconcentreerde producten is dat het paard weinig extra voedingsstoffen binnen krijgt die hij niet nodig heeft. Het nadeel van geconcentreerde voeders is dat de smakelijkheid vaak minder goed is. Er zijn wel producten die beter gegeten worden, maar hier zijn vaak veel suikers aan toegevoegd. Bekijk alle vitaminen/mineralenvoeders.

Aangezien jouw IJslander mager begint te worden is de vraag of het verstandig is om uitsluitend gras en een supplement te voeren. Wellicht heeft het paard behoefte aan iets extra's door middel van granen. Er zijn diverse producten voor IJslanders op de markt.

Het is ook belangrijk om een goed weidebeheer toe te passen. Zorg dat het gras een goede basis in het rantsoen vormt.

Lees meer:
Voeding voor IJslanders

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam