Bezoekersvraag

Kennisbank

Hoeveel hooi naast weidegang?


Door bezoeker Leeuwen op 17-03-2013

Straks verhuis ik met mijn paard naar een stal waar ze per 1 mei de hele dag het land op gaan van 8 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds. Daarna staat hij op stal met stro. Hoeveel hooi moet hij dan nog krijgen? Het is wel een paard dat snel dik wordt maar niet al te veel brok krijgt 2x een halve kg. Hij wordt recreatief gereden dus uurtje dressuur of longeren of springen.
Antwoord:

Als een paard vrijwel de hele dag weidegang krijgt dan heeft het paard de hele dag de mogelijkheid om te eten. Dit betekent dat de hele dag vezelrijke voeding in het maagdarmkanaal terecht komt. Vezelrijke voeding is noodzakelijk voor een gezonde spijsvertering. Als er voldoende gras in de weide staat dan is het niet nodig om in de weide nog extra hooi bij te voeren.

Het grootste gedeelte van de behoefte van het paard zal hoofdzakelijk gedekt worden door de weidegang. Lees meer over de hoeveelheid gras die een paard opneemt tijdens weidegang. Geef het paard op stal nog 1 -2 plakken (3 - 4 kg) hooi om de nacht door te komen.

Als het paard te snel dik wordt, probeer dan de hoeveelheid gras in de weide te beperken door strookbegrazing of een graasmasker. En geef 's avonds op stal een grove/langstengelige kwaliteit hooi.

Lees meer:
Spijsvertering

 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam