Bezoekersvraag

Kennisbank

Waarom eet mijn paard zijn muesli niet


Door bezoeker Elferen op 17-01-2013

Sinds 1,5-2 jaar voer ik mijn paard Pavo sportmuesli. Sinds een drie weken eet hij dit niet meer. Zijn dagelijks rantsoen is drie keer daags voldoende voordroogkuil/hooi en drie keer daags krachtvoer (ochtend: 1kg biks, 1/4 sportmeusli. Middag: 1kg Pavo sportbrok. avond: 1kg biks, 1/4 sportmuesli) Mijn vraag is waarom hij deze muesli ineens niet meer eet, ik heb de middagmaaltijd al vervangen door sportbrok te voeren.
Antwoord:

Het is belangrijk om te controleren of de algemene eetlust verminderd is, of dat het paard alleen de muesli niet meer wil eten. Als het paard namelijk de voordroogkuil/hooi en/of sportbrok ook niet meer zo goed eet, dan zal er wellicht een medische oorzaak zijn. Bijvoorbeeld bij maagzweren is de eetlust minder en willen paarden het krachtvoer vaak niet meer eten.

Het gebeurt wel vaker dat paarden na een bepaalde tijd het krachtvoer niet meer zo goed willen eten. Als de eetlust verder wel goed is dan is de beste oplossing om over te stappen op een ander voer. Het is namelijk wel belangrijk dat het paard alle voedingsstoffen binnen krijgt die hij nodig heeft. Een hoeveelheid van 3,5 kg krachtvoer is relatief hoog. Wellicht heeft het paard deze hoeveelheden niet nodig en wil hij het daarom niet meer eten.

Lees meer:
Goed rantsoen samenstellen
 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam