Bezoekersvraag

Kennisbank

Geef ik het juiste voer?


Door bezoeker Poffé op 04-11-2012

Ik heb een ruin van 15 jaar. Loopt dagelijks op de weide , staat s nachts op stal. s zomers doe ik mee aan ruitertornooien en heb het gevoel dat mijn paard niet voldoende in conditie is. Sloft bij wijze van spreken door de dressuur ring, of stopt soms helemaal in het midden van de oefening. Is allergisch aan stof en is gevoelig voor kolieken. Ligt dit alles aan de voeding? Hij krijgt momenteel mengeling van paardendinner en dressuur . Hebben jullie een ander voorstel ?
Antwoord:

Veel van de genoemde klachten kunnen voedingsgerelateerd zijn. Echter hierbij zal het krachtvoer niet direct de oorzaak zijn, maar de samenstelling van het complete rantsoen. Er wordt geen informatie gegeven over de hoeveelheid krachtvoer en het ruwvoer. Hoeveel en welke kwaliteit ruwvoer krijgt het paard?  Het ruwvoer is het belangrijkste onderdeel van het rantsoen. Lees meer over goed ruwvoer

Een stoffige kwaliteit ruwvoer kan luchtwegproblemen veroorzaken. Als een paard hoest, dan kan dit de prestaties negatief beïnvloeden, omdat de longcapaciteit verminderd.

Het staken van een oefening hoeft niet direct met de voeding te maken te hebben. Kan het paard de oefeningen lichamelijk goed aan? Is het paard voldoende getraind met een bepaalde regelmaat? Of heeft het paard wellicht last van de spieren tijdens de training?

Er zijn diverse maatregelen voor paarden die gevoelig zijn voor koliek. Lees meer over koliek. Ook zijn er speciale voeders verkrijgbaar voor paarden met te weinig energie. Lees meer over energieverhogende voeders 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam