Bezoekersvraag

Kennisbank

Beter dieet voor glucose-intolerantie?


Door bezoeker Dekker op 30-10-2012

Mijn paard heeft last van glucose-intolerantie. Ik voer nu dagelijks 2scheppen muesli, 2 scheppen brok en 2scheppen Lucerne alles van Hartog. Graag uw input voor een beter dieet.
Antwoord:

Glucose-intolerantie is vergelijkbaar met insulineresistentie. Beide aandoeningen hebben te maken met het verwerken en opslaan van suikers in het lichaam.

Wanneer de alvleesklier uitgeput raakt worden suikers niet meer goed verwerkt en verkeerd opgeslagen in het lichaam. Dan wordt gesproken van glucose-intolerantie. Er is sprake van insulineresistentie als de alvleesklier niet meer op het juiste moment insuline aanmaakt om de bloedsuiker spiegel te laten dalen. Ook worden de lichaamscellen ongevoelig voor insuline.

Het is heel belangrijk dat een dierenarts een juiste diagnose stelt over de klachten van het paard.

Bij glucose-intolerantie gelden ongeveer gelijke maatregelen als bij insulineresistentie. Lees meer over de maatregelen bij insuline-resistentie

Geef een suikerarm dieet en zoveel mogelijk beweging. Momenteel krijgt het paard relatief veel krachtvoer met 2 scheppen muesli en 2 scheppen brok. Vervang het krachtvoer door een vitaminen/mineralensupplement en geef daarbij een vetrijk rantsoen, als het paard extra energie nodig heeft.

 

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam