Bezoekersvraag

Kennisbank

Spierstijfheid door training?


Door bezoeker Beijer op 07-08-2012

Ik heb een merrie van 16 jaar, Dressuur Z2 nivo. Is bij de volgende training vaak erg stijf na ong 10 min.warming up wordt ze weer soepel, is een tijdje weg geweest maar de laatste weken heeft ze weer erg veel last, ook neiging om snel dik te worden. Wat kan ik hieraan doen?
Antwoord:

Normaal gesproken ontstaat spierpijn door inspanning. De spieren worden als het ware beschadigd en na het herstel zullen de spieren sterker worden. Als de intensiteit en regelmaat van de training niet veranderd is, dan zou er sprake kunnen zijn van een andere oorzaak.

Het is gedurende een aantal weken erg regenachtig geweest. Indien het paard zonder deken buiten gehouden wordt, dan zou het kunnen dat de regen voor kou op de spieren heeft gezorgd, wat spierpijn kan veroorzaken. Zorg ervoor dat het paard kan schuilen in de weide/paddock of doe indien nodig een deken zonder vulling op tijdens regenachtige dagen.

Een goede cooling down is ook erg belangrijk na de training. Stap het paard lang genoeg uit, totdat hij volledig op adem is en probeer hem droog te stappen of voorkom dat hij vervolgens kou kan vatten met een bezweet lichaam.

Wat betreft voeding vragen vitamine E, vitamine C en magnesium extra aandacht. Lees meer over spierstijfheid

Naar alle bezoekersvragen | Naar de home pagina

Reacties (0)


Naam
E-mail
Reactie
Update Houdt mij op de hoogte

Anti-spam